UniCredit aduce şef nou la corporate din Bulgaria

Autor: Ciprian Botea 28.03.2011

Italianul Marco Esposito, 51 de ani, a fost desemnat să preia conducerea diviziei corporate a UniCredit Ţiriac, a şaptea bancă locală după active, după ce Gianfranco Bisagni, care a condus operaţiunile de corporate banking în ultimele zece luni, a fost promovat în cadrul grupului.

Esposito, care îşi va prelua atribuţiile la 1 aprilie, conducea din ianuarie 2010 divizia corporate a filialei din Bulgaria a grupului UniCredit.

Bisagni, 52 de ani, a venit la UniCredit Ţiriac în iunie anul trecut tocmai din Hong Kong, unde s-a ocupat de afacerile pe corporate banking din regiunea Asia-Pacific, iar de luna viitoare va superviza operaţiunile corporate şi investment banking ale grupului italian din toată Europa Centrală şi de Est. UniCredit operează în aproape toate ţările din regiune, unde deţine o reţea de aproximativ 4.000 de sucursale.

Gianfranco Bisagni a revenit anul trecut în Europa după ce anterior poziţiei deţinute la Hong Kong a ocupat funcţii de top management în Statele Unite, în cadrul filialelor din New York şi Chicago ale UniCredit. El lucrează în UniCredit din 1977, construindu-şi cariera bancară în interiorul grupului.

La UniCredit Ţiriac, divizia de servicii pentru companii deţine o pondere de peste jumătate din afacerile băncii care se lup­tă pentru poziţia de lider în domeniu. Anul trecut, UniCredit şi-a majorat cu 13% soldul creditelor, până la 13,5 mld. lei, iar divizia corporate şi-a consolidat poziţia în bancă, aducând aproape 62% din portofoliul de credite.

Banca avea în decembrie active de 20,4 miliarde de lei, nivel similar cu cel înregistrat la sfârşitul lui 2009, ceea ce o situează pe locul şapte în clasamentul instituţiilor de credit locale. UniCredit Ţiriac a în­cheiat anul trecut cu un profit net de peste 57 de milioane de lei (13,5 mil. euro) după standardele româneşti de contabilitate, în scădere cu 75% faţă de câştigul din 2009.