Scop Computers speră că piaţa IT va creşte cu 10%

Autor: Ştefan Vrabie 29.03.2011

Scop Computers, distribuitor de echipamente IT&C deţinut de grupul polonez ABC Data, estimează o creştere a pieţei de IT în România anul acesta cu până la 10%.

"Sperăm ca anul acesta să crească piaţa de IT undeva între 5 şi 10% şi odată cu ea şi piaţa de distribuţie", a spus Alexandru Vişan, director general al Scop Computers. El a refuzat să ofere detalii despre cifra de afaceri înregistrată de companie în 2010, menţionând doar că în ultimii doi ani, pe fondul crizei, compania a pierdut o serie de parteneri, care au fost în parte înlocuiţi de companii care vând online.

"Chiar dacă am pierdut parteneri, apar alţii, în special firme care activează online." Vişan a mai spus că până în prezent vânzările către companii au mers mai bine decât cele pe segmentul consumer, fără a oferi detalii. În 2009 Scop Computers a avut afaceri de 81,5 mil. euro.

Cel mai mare distribuitor de IT&C de pe piaţa locală, Asesoft Distribution, a înregistrat anul trecut o creştere de 45% a cifrei de afaceri, până la valoarea de 145 mil. euro.
În 2009, pachetul majoritar de acţiuni al Scop Computers, fostul lider al pieţei locale de distribuţie de IT&C, o companie fondată în anul 1995 de doi discreţi antreprenori locali, Alexandru Vişan şi Dragoş Stan, a fost preluat de grupul ABC Data, cel mai mare distribuitor de IT&C din Polonia. Tranzacţia a avut o valoare de 5 milioane de euro, iar cele două părţi au agreat că partea poloneză va deveni în câţiva ani singurul proprietar.