Administratorul judiciar al Diverta: Retailerul a închis 13 magazine anul trecut şi a redus costurile operaţionale cu 35%

Autor: Mirabela Tiron 05.04.2011

Retailerul de carte Diverta, intrat în insolvenţă de anul trecut, şi-a redus costurile operaţionale cu 35% prin închiderea a 13 magazine, renegocierea chiriilor şi mutarea sediului central într-o clădire proprie, potrivit oficialilor de la Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR), administratorul judiciar al Diverta.

Diverta a încheiat anul 2010 cu o cifră de afaceri de 21 milioane euro şi estimează pentru anul acesta menţinerea cifrei de afaceri.

"Măsurile luate în 2010, reducerea costurilor operaţionale, închiderea magazinelor neprofitabile precum şi stabilizarea pieţei vor influenţa pozitiv evoluţia profitului operaţional în 2011. Diverta a întreprins acţiuni în toate sectoarele pentru maximizarea profitabilităţii şi pentru 2011 societatea îşi propune un profit operaţional pozitiv", a declarat Andreea Anghelof, senior partner al CITR. Anul trecut Diverta a închis 13 magazine şi a deschis 2 noi. În prezent, reţeaua Diverta, controlată de Octavian Radu, are 50 de magazine.

Anul trecut, piaţa de carte a înregistrat o scădere cu aproximativ 15% comparativ cu 2009. Piaţa de carte străină a fost în scădere cu aproximativ 25% faţă de anul 2009, valoarea medie a coşului de cumpărături înregistrând deasemenea o scădere, potrivit CITR.

"Anul trecut, la Diverta, vânzările au fost susţinute de promoţiile 3 la preţ de 2 (la 3 cărţi cumpărate, cea cu preţul cel mai mic este oferită gratuit) şi preţ unic. În luna august 2010" a declarat Andreea Anghelof.