În acest weekend la Cinema Studio: Vieţi la răscruce

Autor: Pop Ioan 06.04.2011

Instituto Cervantes prezintă, de vineri, 8, până duminică, 10 aprilie, mai multe filme reunite in cadrul sectiunii "Cine en construcción", care ajunge, anul acesta, la cea de-a cincea editie. "Cine en construcción" este un proiect iniţiat de Festivalul de la San Sebastián şi destinat promovarii producţiilor de debut şi experimentale ale cineastilor din spatiul ibero-american.
Toate proiectiile vor avea loc la Cinema Studio (Bd. Magheru 29, Bucuresti). Biletele se vor găsi la casa de bilete a cinematografului (10 lei preţ întreg sau abonamente pentru 4 proiecţii la preţul de 28 lei).

PROGRAM

Vineri, 8 aprilie, ora 19.00

El árbol (Copacul)

Mexic-Spania, 2008

Regia: Carlos Serrano Azcona

Santiago se separă de familia sa. Judecatorul nu-i permite sa se apropie de sotia si copiii sai. In plus, ca o consecinta a separarii si a stilului sau de viata, se vede obligat sa lucreze in barul unui prieten, de unde ulterior este concediat. Cele mai proaste zile incep cand trebuie sa infrunte realitatea de a se schimba sau de a muri.

Sâmbătă, 9 aprilie, ora 18.00

Por sus propios ojos (Cu ochii ei)

Argentina, 2007

Regia si scenariul: Liliana Paolinelli

O studenta la Film isi face lucrarea de licenta despre sotiile de puscariasi. Ea cunoaste o femeie care, in schimbul unui interviu, vrea ca studenta sa-i viziteze fiul aflat in inchisoare. Fata incearca sa evite santajul dar, in cele din urma, intra in inchisoare si lumile celor două femei se ciocnesc violent.

Sâmbătă, 9 aprilie, ora 20.00

Gasolina (Benzina)

Guatelama, 2007

Regia si scenariul: Julio Hernández Cordón

Trei adolescenti se ocupa cu furtul de benzina ca sa poate iesi sa se plimbe nestingheriti cu masina seara in oras. O fac pur si simplu ca sa le treaca timpul, fiecare oprire fiind o ciocnire cu realitatea, care le pune prietenia la incercare si arata ca, in cazul adolescentilor, aceasta e o frontiera fragila intre tradare, deceptie si solidaritate de kamikaze.

Duminică, 10 aprilie, ora 18.00

El asaltante (Atacatorul)

Argentina, 2007

Regia si scenariul: Pablo Fendrik

Intreaga actiune a filmului are loc intr-o singura dimineata. Un barbat se afla pe punctul de a executa un plan pe care l-a pregatit mult timp. Camera il urmareste de-a lungul intregii actiuni. Publicul se converteste intr-un martor privilegiat al celor mai intime momente de anxietate si disperare, care anticipeaza o decizie pe viata si de moarte.

Duminică, 10 aprilie, ora 20.00

Aurora Boreal (Aurora Boreala)

Mexic, 2007

Regia si scenariul: Sergio Tovar Velarde

In Mexicul anului 1994, Mariano, un adolescent zbuciumat a decis sa-si ia viata, dar nu inainte de a lasa o marturie video in care explica lumii motivele deciziei sale. Rezultatul este un portret nostalgic si miscator al sufletului unui tanar care incearca sa rascumpere o tragedie de familie provocata de el insusi cu ani in urma.