BRD a epuizat plafonul de 32 mil. euro pentru „Prima casă“ 3

Autor: Ciprian Botea 10.04.2011

BRD, a doua bancă locală după activele deţinute, şi-a epuizat plafonul de garanţii de 32 milioane euro primit în 2011 pentru vânzarea de credite ipotecare prin programul "Prima casă". Banca a dat circa 800 de credite în cadrul acestei ediţii a programului, valoarea medie a unui împrumut fiind de 40.000 de euro. Doar Raiffeisen şi CEC Bank anunţaseră formal până acum că au epuizat plafonul de garanţii primit la începutul anului.

BCR, banca cu cel mai mare plafon, nu a anunţat încă epuizarea garanţiilor, deşi oficialii săi vorbesc deja despre următoarea ediţie a programului guvernamental. BRD a acordat până acum credite de 341 de milioane de euro şi a anunţat, de asemenea, intenţia de a participa la următoarea fază a programului.

Statul nu va mai aloca garanţii suplimentare în ediţia a patra a programului "Prima casă", băncile interesate urmând să reducă la jumătate garanţia pentru creditele vândute până acum în cadrul programului şi să utilizeze plafonul eliberat pentru a vinde în continuare împrumuturi, garantate în proporţie de 50%.