Orange şi Vodafone au vândut datoriile de la 100.000 de clienţi

Autor: Adrian Seceleanu 10.04.2011

Orange şi Vodafone, cei mai mari operatori de telefonie mobilă de pe piaţa locală, au vândut unor recuperatori de creanţe facturi neîncasate de la aproximativ 100.000 de clienţi, potrivit unui document publicat de companii pe Arhiva Electronică de Garanţii Reale Mobiliare.

Orange a cedat pe 25 martie 2011 facturile neîncasate de la 57.619 companii şi persoane fizice către EOS KSI România, unul dintre cei mai mari recuperatori de creanţe de pe piaţa locală. Pe lista datornicilor către Orange apar, de exemplu, compania RCS&RDS, filiale ale Partidului Noua Generaţie şi ale Partidului Social Democrat şi diverse parohii ale Bisericii Ortodoxe din localităţi precum Ohaba sau Bucuroaia. Orange nu precizează valoarea datoriilor.

De asemenea, Vodafone, numărul doi pe piaţa de telecom, a vândut pe 1 aprilie 2011 facturile neîncasate de la 46.299 de clienţi către Glasro Holdings, o companie din Cipru, cu care operatorul a colaborat şi anterior. Operatorii telecom ar putea recupera între 5 şi 10% din valoarea facturilor cedate, potrivit informaţiilor de pe piaţă. Orange şi Vodafone au fiecare aproximativ 10 milioane de clienţi.