AdePlast îşi face fabrică de polistiren la Ploieşti cu 4,5 mil. euro

Autor: Andreea Neferu 12.04.2011

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast, deţinut de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, va construi o fabrică de polistiren la Ploieşti, în urma unei investiţii de 4,5 milioane de euro. Termenul estimat de finalizare a fabricii este august 2011, iar capacitatea de producţie se va ridica la 700.000 de metri cubi de polistiren pe an. "Anul trecut s-au realizat peste 10 milioane de metri pătraţi de termositem cu mortarele şi tencuielile noastre. Din acest an vom aveam capacitatea să acoperim din producţie proprie o pare importantă din necesarul de polistiren expandat", a declarat Bărbuţ, adăugând că de la începutul lui 2011 compania a mai investiti 2,5 milioane de euro în producţie şi în dezvoltarea business-ului.

"Programul nostru nu s-a limitat doar la zona de producţie, astfel că pentru toată echipa de vânzări am achiziţionat automobile Duster, oferind un semnal de susţinere a producţiei autohtone de autovehicule", a arătat Bărbuţ.

AdePlast a anunţat de asemenea că va începe tot anul acesta lucrările pentru a treia fabrică de adezivi şi mortare uscate, în Moldova.

AdePlast a avut anul trecut o cifră de afaceri de 127 milioane de lei (30,2 milioane de euro). Compania produce mortare adezive pentru placaje ceramice, gleturi, şape, pardoseli industriale şi mortare mecanizate, vopsea şi tencuieli decorative şi este unul dintre principalii producători de adezivi de pe piaţa locală, cei mai importanţi competitori fiind Henkel (Germania), Baumit (Austria) sau Duraziv.