HTC pune în umbră lansările Nokia

Autor: Ştefan Vrabie 13.04.2011

Dimensiunea provocării cu care se confuntă Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile, pe piaţa smartphone-urilor, a fost subliniată marţi, când producătorul taiwanez de smartphone-uri HTC a pus în umbră două noi modele Nokia cu un nou smartphone, scrie agenţia de presă Reuters.

HTC, al cincilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a lansat HTC Sensation, un smartphone cu un procesor de 1.2GHz care este important în special pentru servicii cum ar fi jocurile.

"În aceeaşi zi în care Nokia a lansat telefonul X7 cu procesor de 600Mhz, acesta a fost călcat în picioare de lansarea telefonului HTC Sensation care are un procesor de 1.2Ghz", a declarat Ben Wood, directorul de cercetare la CCS Insight. Telefonul iPhone de la Apple folosea un procesor de 600Mhz acum doi ani. O altă problemă pentru Nokia este aceea că de ani de zile se luptă cu platformele iOS sau Android pentru a atrage dezvoltatori pentru dezvoltarea de noi aplicaţii. Nokia are o fabrică în România, în judeţul Cluj.