Fondul de investiţii iFond Financial le propune acţionarilor un dividend de 11,4 lei/unitate

Autor: Andrei Chirileasa 13.04.2011

iFond Financial România (IFR), fond de investiţii lansat în iulie 2010 de către Intercapital Investment Management, firma de administrare a investiţiilor controlată de Intercapital Invest, le propune acţionarilor distribuirea întregului profit realizat anul trecut, de 456.000 de lei, sub formă de dividende, potrivit unui raport transmis Bursei.

Valoarea dividendului brut este de 11,4 lei/unitate de fond.

Fondul a strâns de pe Bursă circa 8 mil. lei, în urma unei oferte publice iniţiale (IPO) derulată la jumătatea anului trecut, propunându-şi să investească până la 50% din active în acţiunile Fondului Proprietatea (FP), în condiţiile în care acesta nu era listat la bursă anul trecut.

Investitorii care au cumpărat titluri IFR în ofertă, la preţul de 202 lei/unitate, şi le-au păstrat în portofoliu până în prezent, ar putea obţine un randament din dividend de 5,64%. Un randament apropiat ar obţine şi investitorii care cumpără titluri de pe Bursă, cotaţia fiind în prezent de 204,25 lei/unitate.

Titlurile IFR au atins un maxim de 261 de lei în ianuarie, înainte de listarea FP la Bursă. În acel moment, investitorii care au cumpărat titluri în ofertă ar fi obţinut un randament de 29% din vânzarea acestora.

Fondul avea la finele lunii martie active nete de 9,87 mil. lei, valoarea activului net unitar (VUAN) fiind de 246,85 lei.