Hosni Mubarak, cel care a condus Egiptul cu o mână de fier timp de trei decenii, a ajuns la închisoare

Autor: Constanta Catalina Apostoiu 13.04.2011

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a fost reţinut alături de cei doi fii ai săi, în condiţiile în care autorităţile desfăşoară o anchetă cu privire la acuzaţii de corupţie şi abuz de putere împotriva acestuia, scrie The Guardian. Anterior deciziei de arestare, se pare că fostul preşedinte egiptean în vârstă de 82 de ani a suferit un atac de cord în timp ce era interogat marţi-noapte.

Gamal şi Alaa, cei doi fii ai lui Mubarak, au fost reţinuţi de asemenea după ce au fost interogaţi cu privire la acuzaţii de corupţie. În cadrul unei declaraţii a procurorului general ce anunţă reţinerea lui Mubarak se arată că ancheta se concentrează pe acuzaţii de corupţie, risipirea banilor publici şi abuz de autoritate în scop personal.

"Procurorul general cere reţinerea fostului preşedinte Hosni Mubarak şi a fiilor săi Gamal şi Alaa timp de 15 zile", se mai arată în declaraţie. Guvernul interimar al Egiptului a emis citaţii pe numele lui Mubarak şi al fiilor săi în weekend, obligându-i să depună mărturie în instanţă cu privire la acuzaţii de acumulare ilicită de averi şi abuz de putere. Unele surse estimau averea familiei Mubarak la peste 70 de miliarde de dolari.

Cine este Hosni Mubarak