Bancile lanseaza oferte alternative la Prima Casa, dar mai scumpe si cu avans cel putin dublu

Autor: inCont.ro 14.04.2011

Vesti bune si nu prea. Pana sa apara Prima Casa 4, bancile au inceput sa se bata in lansari de credite ipotecare alternative. Pana aici lucrurile stau bine, dar pentru ca preiau garantia pe care trebuia sa o asigure statul, partea proasta este ca au ajuns sa ceara un avans minim de 10% adica dublu fata de cel din programul guvernamental. In plus, si dobanzile sunt mai usturatoare.

BCR, cea mai mare banca din Romania si institutia de credit cel mai puternic implicata in Programul guvernamental Prima Casa, a terminat fondurile pentru acordarea de imprumuturi in acest program si pana la Prima Casa 4 lanseaza un imprumut - punte, in care avansul se tripleaza, potrivit informatiilor centralizate de incont.ro.

Pana acum, Millennium Bank si CEC sunt singurele institutii de credit, care au lansat produse cu avans minim de 10%, insa sunt mai scumpe.

Millennium Bank acorda credite ipotecare cu dobanzi egale cu EURIBOR la 3 luni plus o marja de cel putin 5%.

Mai departe, CEC Bank a lansat un cre­dit ipotecar cu ROBOR la 6 luni plus o marja de 1,9 punc­te procentuale si de EURIBOR la 6 luni plus 4 puncte pro­cen­tuale.

Banca nu percepe comi­si­oa­ne de evaluare imobil sau analiza dosar, insa taxeaza administrarea im­pru­­mu­tului cu 0,04% lunar. Avansul este de minimum 10%, asa cum spuneam. Citiţi mai mult despre ofertele alternative la programul Prima Casă pe www.incont.ro