BCR Leasing vinde 100 de maşini reposedate cu discount de 15%

Autor: Ciprian Valentin Botea 14.04.2011

BCR Leasing, compania de leasing financiar a grupului BCR, a redus cu 15% preţul afişat pentru o sută de maşini recuperate de la clienţii care nu şi-au mai plătit ratele lunare. Discounturile sunt cuprinse între 290 şi 3.450 de euro, în funcţie de preţ, iar vehiculele reposedate pot fi achiziţionate cu finanţare în leasing sau prin credit auto. Reducerea de preţ este valabilă pentru cererile de cumpărare depuse până la 10 iunie.

BCR Leasing are în prezent circa 230 de autoturisme reposedate pe care încearcă să le vândă prin intermediul unui site specializat, pe lângă acestea fiind scoase la vânzare şi zeci de autoutilitare, camioane şi echipamente.

Companiile de leasing au în stoc câteva mii de bunuri reposedate, revânzarea maşinilor şi echipamentelor recuperate devenind principala activitate a acestora pe fondul prăbuşirii finanţărilor acordate în ultimii doi ani. Piaţa leasingului financiar s-a contractat cu 14% anul trecut, la 1,1 miliarde euro, după ce în 2009 se prăbuşise cu peste 70%.