Fondul de investiţii GED a cumpărat Prestige Tours

Autor: Roxana Pricop 14.04.2011

Fondul spaniol de investiţii GED a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni la agenţia de turism Prestige Tours de la omul de afaceri Mircea Vladu, fondatorul companiei şi cel care va deţine funcţia de director executiv. Achiziţia a fost făcută prin intermediul agenţiei de turism Happy Tour, controlată de spanioli.

Prin această tranzacţie, GED îşi consolidează strategia de a crea cel mai mare grup din sectorul turistic românesc. În urmă cu doar câteva luni, fondul a achiziţionat platforma online Paravion.ro şi compania de turism corporate şi deluxe - Travel House.

Cu afaceri consolidate de 43 mil.euro în 2010, grupul de turism cuprinde toate segmentele de corporate, conferinţe (Happy Tour), vacanţe (Travel House şi reţeaua de agenţii Happy Tour), online (Paravion) şi servicii de tour operator (Prestige Tours).

Grupul Happy Tour e condus de către Javier Garcia del Valle în calitate de vicepreşedinte Executiv şi CEO, iar managementul de top va fi format din Remus Vişan (on­line) şi Mircea Vladu (tour operator).

Prestige Tours a încheiat 2010 cu afaceri nete de 10 mi­lioane de euro şi un profit net de 250.000 euro. Piaţa agen­ţiilor de turism este evaluată la 500 mil. euro.