Vedeţi aici primele imagini cu tronsonul de metrou 1 Mai – Parc Bazilescu. O lucrare cu o vechime de mai bine de 20 de ani şi cu investiţii totale de 80 de milioane de euro - GALERIE FOTO

Autor: Andreea Neferu 15.04.2011

Tronsonul 1 mai - Parc Bazilescu, care face parte din magistrala 4 de metrou din Bucureşti, urmează să fie inaugurat în luna iulie, în urma unei investiţii de circa 450 de milioane de lei. Jumătate din lucrările pentru cele două staţii de pe tronsonul cu o lungime de 2,62 kilometri, Pajura şi Bazilescu, au fost realizate înainte de 1990, ulterior fiind investiţi 308 milioane de lei pentru lucrările de structură şi 141 milioane de lei pentru dotarea cu echipamente şi finisaje.

Finanţarea a venit din bani de la bugetul de stat.

În prezent, pentru tronsonul 1 Mai - Parc Bazilescu sunt finalizate lucrările de structură a tunelelor şi a celor două staţii, dar se află în derulare lucrări de montaj al căii de rulare, al instalaţiilor electrice şi de ventilaţie etc.

Ministrul transporturilor si infrastructurii a vizitat astăzi tronsonul, cu ocazia ceremoniei de semnare a contractului de 56 de milioane euro cu constructorul german Max Boegl pentru construcţia staţiei şi depoului Valea Ialomiţiei, care face parte din magistrala 5 de metrou, Drumul Taberei-Pantelimon.