Rolls-Royce plusează cu a patra limuzină - Ghost Extended Wheelbase - GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Alecu 19.04.2011

Rolls-Royce, marca de lux a BMW Group, a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Shanghai noua limuzină Ghost Extended Wheelbase - cu ampatament alungit - ce oferă mai mult spaţiu pasagerilor ce stau pe bancheta spate. Lansarea noii versiuni vine la aproape doi ani de la prezentarea lui Ghost şi nu este o simplă coincidenţă faptul că maşina a fost dezvăluită la salonul chinez în condiţiile în care această piaţă este una pentru care majoritatea constructorilor premium şi de lux au creat versiuni speciale cu ampatament alungit, precum BMW Seria 5 sau Audi A6, care în Europa sunt disponibile numai în versiunea standard.

Noul Ghost Extended Wheelbase va fi comercializat la nivel mondial doar pe baza unei comenzi ferme şi va fi produs în acest an într-o ediţie limitată, până când producţia va fi accelerată la nivelul anului următor.

Spre deosebire de versiunea "normală", ampatamentul noului Ghost a crescut cu 17 cm, lungime ce poate fi uşor observată la nivelul portierelor din spate. În ceea ce priveşte spaţiul destinat pasagerilor spate, acesta s-a dublat potrivit datelor oficiale.

Motorizarea limuzinei britanice rămâne aceeaşi indiferent de lungimea ampatamentului - V12 de 6,6 litri dublu supraalimentat care furnizează nu mai puţin de 563 CP şi 780 Nm la numai 1.500 rpm, ceea ce permite atingerea unei viteze de 100 km/h în mai puţin de cinci secunde.

Oficialii Rolls-Royce nu au oferit încă niciun indiciu cu privire la preţul de pornire al noii limuzine, însă cel mai probabil acesta va fi cuprins între 300.000 şi 350.000 de euro.