Porsche Leasing a avut finanţări de 24 mil. euro în trimestru I, în creştere cu 43%

Autor: Adrian Dumitrache - Mediafax 19.04.2011

Porsche Leasing a finanţat, în primele trei luni, bunuri în valoare de 23,7 milioane de euro, cu 43% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar numărul contractelor semnate a crescut cu 30,6%, la aproape 1.400, a anunţat marţi compania.

"Această evoluţie s-a datorat îmbunătăţirii situaţiei economice din România, corelată cu lansarea recentă a celui mai nou produs de leasing financiar, Perfect Leasing", a declarat directorul general al Porsche Finance Group, Kurt Leitner.

Potrivit datelor grupului, portofoliul Porsche Mobility a înregistrat, de asemenea, o creştere de 18% în privinţa numărului de contracte de leasing operaţional, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2010.

Astfel, la 31 martie erau în derulare 3.334 de contracte de finanţare, faţă de 2.823 în acelaşi interval din 2010.

"La sfârşitul lunii martie aveam în administrare 5.627 maşini, comparativ cu 4.869 la sfârşitul lunii martie 2010. Creşterea înregistrată de Porsche Mobility vine ca o confirmare a faptului că leasingul operaţional reprezintă o soluţie viabilă în această perioadă, mai ales pentru companiile pentru care lichidităţile sunt foarte importante", a spus Leitner.

Creditul auto de la Porsche Bank a înregistrat un avans al portofoliului de peste 28%, de la 5.091 contracte în derulare la 31 martie 2010 la 6.535 contracte la sfârşitul lunii martie a acestui an.

Evoluţia Porsche Finance Group în primele trei luni ale anului s-a încadrat în estimările companiei.

Ca volum, leasingul financiar este în continuare principalul produs în portofoliul Porsche Finance Group, reprezentând 80% din total, comparativ cu o pondere de 87% la sfârşitul lunii martie 2010. În acelaşi timp, leasingul operaţional a ajuns la o cotă de 7%, iar creditul auto la 13%.

Leitner spune că obiectivele Porsche Finance Group pentru acest an vizează menţinerea poziţiei deţinute pe piaţa de finanţare auto, alături de creşterea cotei în vânzările Porsche România.

Prezent pe piaţa românească din 1999, Porsche Finance Group acordă finanţări pentru achiziţia mărcilor comercializate de Porsche România, prin intermediul a cinci companii, respectiv Porsche Leasing (leasing financiar), Porsche Mobility (leasing operaţional), Porsche Bank (credite auto), Porsche Broker de Asigurare şi Porsche Asigurări.