Şapte candidaţi pentru Comitetul Reprezentanţilor de la Fondul Proprietatea

Autor: Andrei Chirileasa 19.04.2011

Şapte persoane şi-au depus can­di­daturile pentru un loc în Comitetul Re­prezentanţilor de la Fondul Pro­prietatea (FP), organismul care supra­ve­ghează administrarea fondului de către americanii de la Franklin Tem­pleton, potrivit unei raportări trans­mise de fond Bursei de Valori.

În prezent, Co­mi­tetul Repre­zen­tanţilor are un loc vacant, în urma de­misiei avocatului Co­rin Trandafir, ca­re a reprezentat pâ­nă acum inte­re­sele moştenitorilor lui Nicolae Malaxa, ca­re se numără prin­­tre cei mai mari ac­ţionari ai fondului, cu peste 5% din acţiuni.

Un alt loc s-ar putea elibera dacă ac­ţionarii FP aprobă propunerea de de­mitere a Monicăi Maurer, consiliera fostului ministru al economiei Adriean Videanu, care a fost susţinută de Ministerul Finanţelor. Propunerea a venit din partea unui acţionar care de­ţi­ne peste 5% din capitalul FP, potrivit unei raportări a fondului. Singurul ac­ţionar cu peste 5% este Ministerul Finanţelor.

De altfel, pe lista de candidaţi se regăsesc trei persoane propuse de Ministerul Finanţelor: Doru-Petru Dudaş, director general în cadrul Mi­nisterului de Finanţe, Daniel Povîrna­ru, consilier cabinet secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, şi Simion Dorin Rusu, consilier personal al ministrului economiei.

Avocatul Florentin Timoianu este propus pentru un loc în Comitetul Reprezentanţilor de Georgia Palade Van Dussen, unul dintre moştenitorii lui Malaxa.

Dumitru Beze, preşedintele Aso­cia­ţiei Investitorilor de pe Piaţa de Ca­pital (AIPC), can­di­dează în nume pro­priu.

Pe listă se mai află Eugen Bredean, director adjunct în cadrul Electrica SA, şi Panca Daniel, casier la firma Gimiad Impex SRL din Focşani, ambii candi­dând în nume propriu.

Din Comitetul Reprezentanţilor de la FP mai fac parte în prezent Bogdan Drăgoi, secretar de stat în Ministerul Finan­ţelor, care este preşedintele comi­tetului, Cristian Buşu, fostul director eco­nomic al FP, susţinut tot de Minis­terul Finanţelor, şi Sorin Mândruţescu, şeful Oracle România, care afirmă că este susţinut de fonduri americane de investiţii prezente în acţionariatul Fondului Proprietatea.