Hotelul lui Hagi îşi triplează gradul de ocupare de Paşte

Autor: Mirabela Tiron 21.04.2011

Hotelul de patru stele Iaki din Mamaia, aflat în proprietatea fostului fotbalist Gheorghe Hagi (foto), va avea 70% din cele 122 de camere ocupate în perioada sărbătorilor pascale.
În patru zile de activitate hotelul va încasa cel puţin 12.000 de euro. După ce primele trei luni au fost mai slabe decât cele de anul trecut în ceea ce priveşte organizarea de evenimente şi gradul de ocupare, pachetul de 560 de lei (136 euro) scos la vânzare a adus hotelului mai mulţi clienţi în extrasezon. Pentru anul acesta oficialii hotelului au bugetat afaceri de 13 milioane de lei (3,2 mil. euro), mai mari cu 10% în lei faţă de cele de anul trecut.

"Am avut şi grade de ocupare de 20% în primele trei luni ale acestui an. De Paşte hotelul va avea încasări de câteva mii de euro", a spus Anca Nedea, directorul general al hotelului. Turiştii se vor caza de vineri şi vor sta în hotel până marţi dimineaţa. Printre clienţii hotelului se numără şi expaţi care îşi vor aduce familiile la mare.

La cel puţin 12.000 de euro se vor ridica încasările hotelului doar din vânzarea pachetelor pentru Paşte, potrivit calculelor ZF. La această sumă, în care este inclusă cazarea, micul dejun, brunch-ul, cina festivă şi o excursie la mâ­năstirea Sf. Andrei, se vor adăuga însă şi încasările generate de serviciile suplimentare pe care le vor solicita turiştii în hotel. Printre foştii fotbalişti care mai au afaceri în industria ospitalităţii, pe lângă Gheorghe Hagi, se numără Adrian Ilie, care deţine hotelul Ruia din Poiana Braşov.