Vîntu şi Cezar, cercetaţi în libertate pentru şantaj

Autor: Mediafax 22.04.2011

Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a decis, joi seară, că Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar pot fi cercetaţi în libertate în dosarul în care sunt acuzaţi de şantajarea lui Sebastian Ghiţă, respingând propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor doi.

Procurorul de şedinţă aflat în sală la pronunţarea deciziei a declarat recurs, care va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.

Decizia a fost luată la capătul unei şedinţe de judecată care a durat aproape cinci ore şi după mai bine de o oră de deliberări.

Sorin Ovidiu Vîntu a plecat imediat după încheierea şedinţei de judecată, preferând să aştepte pronunţarea deciziei acasă.

După ce instanţa a rămas în pronunţare, în faţa Palatului de Justiţie, sediul Judecătoriei Sectorului 5, s-au adunat circa 20 de bărbaţi, cel mai probabil apropiaţi ai lui Ion Ilie Cezar, care l-au aşteptat pe acesta să iasă din sală.

Cu ocazia pronunţării, care s-a ţinut în şedinţă publică, instanţa a sancţionat cu avertisment trei jurnalişti care s-au ridicat şi au vrut să părăsească sala în timp ce judcătorul dădea citire deciziei.

La ieşirea din Sala de judecată, Ion Ilie Cezar nu a făcut nicio declaraţie. În schimb, avocatul său, Cristian Sîrbu, a calificat decizia magistraţilor ca fiind justă. El a precizat că, pe parcursul şedinţei de judecată, cei doi acuzaţi au prezentat instanţei mai multe probe conform cărora "situaţia în acest dosar ar sta cu totul altfel". Rugat să detalieze, avocatul Sîrbu a precizat că este vorba de o serie de probe audio, înregistrări ale unor discuţii între cei implicaţi în acest dosar, fără să spună de cine au fost realizate.

La finalul şedinţei de judecată, Sorin Ovidiu Vîntu a declarat că miercuri, când a fost audiat, i-a spus procurorului Marius Iacob că are "probe indubitabile, audio-video, care demonstrează falsitatea tuturor acuzaţiilor", pe care acesta le-a refuzat şi a dispus reţinerea sa. El a adăugat că a prezentat aceste probe în faţa instanţei.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar sunt acuzaţi că l-au şantajat pe Sebastian Ghiţă, de la care ar fi cerut 150.000 de euro pentru a nu denunţa contractul de consultanţă şi management dintre Realitatea şi Asesoft. Citiţi mai mult despre cercetarea lui Sorin Ovidiu Vîntu pe www.mediafax.ro