Sony atacă piaţa de tablete PC cu două modele care suporta jocuri PlayStation. Galerie MULTIMEDIA

Autor: Ştefan Vrabie 26.04.2011

Compania japoneză Sony, unul dintre cei mai mari producători mondiali de electronice, a lansat marţi primele tablete PC, într-o încercare ambiţioasă de a ţinti locul al doilea pe o piaţă creată şi dominată de iPad-ul de la Apple, scrie cotidianul american The New York Times.

"Dispozitivele Sony vor folosi sistemul de operare Android 3.0 de la Google", a declarat Kunimasa Suzuki, vicepreşedintele produselor şi serviciilor de grup de la Sony. Tabletele Sony, numite S1 şi S2 vor avea Wi-Fi şi vor fi compatibile cu reţelele 3G şi 4G.

Sony S1 are un ecran de 9,4 inchi, sau aproape 24 de cm, cu un design puţin curbat ca o revistă pliată şi are două camere foto, atât în spate cât şi în faţă.

Tableta Sony S1 dispune de un procesor Tegra 2, şi datorită conexiunii infraroşu poate fi folosită şi ca o telecomandă pentru restul electronicelor de la Sony.

Cea de a doua tabletă, Sony S2, este pliabilă, are două ecrane de 5,5 inchi cu o rezoluţie de 1024x480 pixeli,un procesor de la nVidia, Tegra 2 şi cameră foto.

Atât Sony S1 cât şi Sony S2 sunt certificate PlayStation, ceea ce permite utilizarea jocurilor PlayStation. Tabletele vor fi disponibile pe pieţele de pe glob începând din toamna acestui an.

Samsung, cu tableta sa Galaxy Tab, este singura companie care rivalizează cu tableta iPad, deşi la o departare mare, în funcţie de vânzări. În primele trei luni de la lansarea sa în noiembrie anul trecut, Samsung a vândut aproape 2 milioane de unităţi. Galaxy Tab este cea mai bine vândută tabletă cu sistemul de operare Android.

Cu toate acestea nu se apropie de dominantul iPad care s-a vândut pe perioada octombrie decembrie a anului trecut cu peste 7,3 milioane de unităţi. În luna februarie Samsung a lansat noile versiuni Galaxy Tab care rulează ultima versiune a software-ului Android în speranţa de a câştiga teren în faţa companiei Apple care la rândul ei a lansat în martie generaţia noua de iPad.

În ianuarie, oficialii Sony au anunţat că au ca scop să câştige a doua poziţie de pe piaţa tabletelor până anul viitor, depâşind pe cei de la Samsung.