Rezerva Federală va menţine dobânda de politică monetară

Autor: Adrian Voicu 27.04.2011

Rezerva Federală americană a anunţat astăzi că va menţine neschimbată dobânda de politică monetară şi că va încheia programul de 600 miliarde de dolari de achiziţii de obligaţiuni la sfârşitul lunii iunie, informează Bloomberg.

Rezerva Federală americană a anunţat astăzi că va menţine neschimbată dobânda de politică monetară şi că va încheia programul de 600 miliarde de dolari de achiziţii de obligaţiuni.

Instituţia a menţionat că economia îşi revine "într-un ritm moderat", creşterea preţurilor din ultima perioadă fiind doar una temporară.

Bernanke a pus inflaţia pe seama creşterii înregistrate de preţurile de pe piaţa energiei. Vorbind despre propriul portofoliu de obligaţiuni, acesta a declarat că Rezerva Federală "este pregătită să îşi ajusteze acele deţineri pentru a încuraja la maxim angajările şli stabilitatea preţurilor".

"Revenirea economică continuă într-un ritm moderat, iar condiţiile de pe piaţa muncii se îmbunătăţesc gradual", a anunţat Comitetul pentru o Piaţă Deschisă din cadrul Rezervei Federale.

Preşedintele Rezervei Federale, Ben Bernanke, a declarat că va menţine stimularea economică până în momentul în care creşterea pieţei muncii îşi va reveni şi va fi destul de robustă pentru a face faţă condiţiilor de pe piaţa creditării.

Rezerva Federală a menţinut neschimbată dobânda de politică monetară la 0-0,25%, nivel la care a ajuns în decembrie 2008.