Prinţul William şi Kate Middleton au devenit soţ şi soţie - GALERIE FOTO

Autor: Obretin Ana Maria 29.04.2011

Prinţul William şi Kate Middleton au fost declaraţi căsătoriţi, vineri, în cadrul unei ceremonii fastuoase care are loc la catedrala Westminster din Londra, în prezenţa a circa 1.900 de invitaţi.

Kate Middleton a sosit la catedrala Westminster din Londra în jurul orei 13.00 (ora României), fiind îmbrăcată într-o rochie de mireasă de culoarea fildeşului, cu trenă lungă.

Rochia este realizată din dantelă în partea de sus şi are un decolteu în formă de V destul de adânc. Rochia are mâneci lungi, mulate, din dantelă, iar în partea de jos fusta este foarte amplă, cu trenă lungă de trei metri, mai scurtă însă decât cea a rochiei purtate de prinţesa Diana la căsătoria sa cu prinţul Charles, în 1981.

Kate Middleton nu poartă bijuterii opulente, adoptând un look simplu, natural. Pe cap, mireasa poartă un voal, la care a asortat o tiară cu diamante, iar buchetul de mireasă este mic, realizat din flori mici albe.

Cei doi prinţi britanici au fost salutaţi cu urale de miile de oameni adunaţi de-a lungul traseului către catedrala Westminster.

Prinţul William poartă uniforma roşie oficială care corespunde gradului de colonel în Irish Guards, un regiment din armata regală de infanterie. La nunta sa cu Diana, prinţul Charles a purtat uniforma oficială a marinei regale britanice.

Prinţul Harry poartă la această ceremonie uniforma echivalentă rangului de căpitan în Household Cavalry.

La puţin timp după sosirea celor doi prinţi britanici la catedrala Westminster, familia Middleton a ajuns şi ea la catedrala Westminster.

Căsătoria lui Kate Middleton cu prinţul William are loc la 30 de ani de la somptuoasa căsătorie dintre prinţul Charles şi prinţesa Diana, celebrată în 1981, la Catedrala Saint-Paul din Londra. Cuplul a divorţat în 1996, iar prinţesa Diana a murit în urma unui accident de automobil, la Paris, în 1997. Ulterior, Charles s-a căsătorit cu Camilla, o veche prietenă a sa.

GALERIE FOTO