Hackerii reţelei Sony PlayStation pretind că au furat datele a 2,2 milioane de carduri

Autor: Ştefan Vrabie 01.05.2011

Discuţiile de pe forumurile online ale unor grupări de hackeri arată că un număr imens de date ale unor carduri de credit ar fi fost furate de pe reţeaua Sony PlayStation, scrie cotidianul britanic The Guardian. Potrivit datelor citate de publicaţie, datele a 2,2 milioane de carduri ar fi fost compromise în cadrul atacului care a avut loc între 17 şi 19 aprilie.

În acelaşi timp, câţiva dintre cei 77 de milioane de utilizatori PSN care au rămas fără conturi au început să raporteze achiziţii frauduloase cu cardurile lor, deşi datele lor ar fi putut fi furate şi prin alte metode. Kevin Stevens, un analist de securitate la Trend Micro, a declarat că "Hackerii care au spart reţeaua PlayStation vor să vândă baza de date. Ei au raportat că deţin datele a 2,2 milioane de carduri de credit cu codurile de securitate CVV".

El a mai adăugat că nu este sigur dacă afirmaţiile sunt adevărate. Hackerii mai pretind că s-au oferit să vândă baza de date înapoi la Sony, dar compania a refuzat. Patrick Seybold, purtătorul de cuvânt al Sony, a spus că în măsura celor cunoscute de el afirmaţiile hackerilor nu sunt adevărate.