Carpatica se extinde pe leasing financiar

Autor: Alexandra Chelu, Mediafax 01.05.2011

Banca Comercială Carpatica (BCC) vrea să activeze în domeniul leasingului financiar, pentru a-şi completa şi diversifica gama de servicii ca alternativă la creditele de investiţii, dar aşteaptă aprobarea BNR pentru a dezvolta această linie de afaceri. "Prin includerea în obiectul de activitate a leasingului financiar, BCC urmăreşte completarea şi diversificarea gamei de servicii oferite ca o alternativă la creditele de investiţii", au declarat reprezentanţii băncii.

Acţionarii BCC au aprobat joi includerea leasigului financiar în obiectul de activitate al băncii, dar banca are nevoie de aprobarea Băncii Naţionale a României pentru a furniza astfel de servicii. "Pentru noua activitate se va proceda la înregistrarea în Registrul Comerţului a menţiunilor corespunzătoare modificării actului constitutiv numai în urma aprobării prealabile a BNR", potrivit informării transmise de BCC după adunarea acţionarilor.

Totodată, acţionarii au fost de acord cu bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2011 şi cu rezultatele financiare individuale şi consolidate obţinute anul trecut. BCC estimează pentru acest an un profit net de 1,5 milioane lei, în contextul reducerii veniturilor cu 23%, la 573,9 milioane lei, şi al scăderii cheltuielilor cu 37%, la 572,4 milioane lei.