Veniturile Cosmote România au scăzut în primul trimestru cu 6,5%, la 107,3 milioane euro

Autor: Vlad Popescu - Mediafax 06.05.2011

Veniturile Cosmote România au scăzut în primul trimestru cu 6,5%, la 107,3 milioane euro, din cauza condiţiilor economice dificile şi a ofertelor "foarte agresive" de pe segmentul prepaid, a anunţat vineri grupul elen OTE.

Numărul de clienţi ai companiei era de 6,6 milioane la finele lunii martie, dintre care 22,4% postpaid (pe bază de abonament), se arată într-un comunicat transmis de OTE. La finele anului trecut, Cosmote România avea 6,9 milioane de clienţi, dintre care 21,9% postpaid, potrivit raportărilor anterioare ale grupului.

Profitul EBITDA (înainte de includerea dobânzilor, taxelor, deprecierii şi amortizării) a crescut de peste două ori, la 17,9 milioane euro, de la 6,6 milioane euro în primul trimestru al anului trecut, când veniturile au fost de 114,8 milioane euro.

Marja de profit EBITDA a urcat astfel de circa trei ori, de la 5,7% la 16,7%.

"Excluzând costurile programului de disponibilizări voluntare din primul trimestru al anului trecut, EBITDA s-a dublat, reflectând îmbunătăţirile operaţionale semnificative în urma integrării cu succes a Zapp", se arată în comunicat.

Cosmote România este al treilea mare operator de telecomunicaţii mobile din România după numărul de clienţi. OTE mai deţine pe plan local compania Romtelecom şi divizia românească a retailerului Germanos.

Grupul german Deutsche Telekom deţine 30% din acţiunile OTE şi a demarat procedurile pentru creşterea participaţiei la 51%.