Şeful Sony: Ne cerem scuze pentru atacul hackerilor

Autor: Radu Racu 06.05.2011

SIR Howard Stringer, directorul executiv al producătorului de electronice Sony, a cerut scuze utilizatorilor de console PlayStation pentru "neplăcerile" cauzate de atacul hackerilor din ultimele zile care a dus la pierderea a câteva milioane de conturi personale, scrie Financial Times.

Într-o scrisoare postată pe blogul Sony, directorul companiei recunoaşte că firma pe care o conduce nu a reacţionat suficient de prompt pentru a bloca tacul hackerilor.

"Atât compania cât şi eu ne cerem scuze pentru îngrijorările şi neplăcerile cauzate de acest atac", mărturiseşte executivul de la Sony.

Compania japoneză Sony a fost victima unei spargeri de proporţii a reţelei sale de jocuri video online la sfârşitul lunii aprilie, care a permis furtul de nume, adrese şi posibil şi a datelor de pe cardurile de credit a peste 77 de milioane de conturi, într-una din cele mai operaţiuni de acest tip de pe internet.

Mulţi utiliatori ai PlayStation au fost înfuriaţi de faptul că primul avertisment privind una dintre cele mai grave breşe de securitate informatică produsă vreodată a venit la o săptămână după ce Sony a închis reţeaua şi la câteva ore după ce Hirai a prezentat primele tablete PC ale companiei.

Sony a anunţat că va oferi conţinut gratuit, inclusiv acces liber la reţea, timp de 30 de zile, utilizatorilor actuali, pentru a preveni plecarea utilizatorilor.