Băsescu: Noul acord cu FMI este "de tip precauţie". Nu poate începe veselia

Autor: Mediafax 07.05.2011

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că obiectivele noului acord cu FMI trebuie să fie "limpezi", acesta fiind "de tip precauţie", deci "nu vizează o situaţie dificilă", ci continuarea reformelor, cu asistenţă financiară internaţională, informează

Mediafax

.

Acestza a declarat că noul acord cu FMI nu vizează o situaţie dificilă, ci continuarea unor procese de reformă cu asistenţa instituţiilor internaţionale.

"Obiectivele nu sunt legate de bani ci de continuarea proceselor de creştere economică".

Conform şefului statului, "deşi nu s-au încheiat calculele pe trimestrul I, cele realizate pe primele două luni ale anului, ianuarie şi februarie, ne îndreptăţesc să prognozăm o creştere economică de 0,4 la 0,6 în trimestrul I 2011, faţă de trimestrul IV 2010, ceea ce se traduce prin ieşirea din recesiune. Atenţie, spun ieşirea din recesiune, nu din criză".

Acesta a completat că, în ciuda faptului că am trecut pe creştere economică, situaţia internaţională nu ne permite să înceapă veselia. "Nu poate începe nicio veselie. Prudenţă şi menţinerea politicilor fiscale şi a politicilor de restructurare a economiei româneşti trebuie să fie în continuare comandamentul zero".