Bruynseels: Nu avem un calendar de listare a BCR

Ziarul Financiar 09.05.2011

BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă - controlată de austriecii de la Erste Group, nu are un calendar de pregătire a listării pe Bursa de Valori Bucureşti, a declarat Dominic Bruynseels, CEO al băncii.



El continuă să susţină că listarea nu ar duce la o valoare de piaţă corectă, deşi admite că astfel contrazice alte opinii exprimate pe piaţă.

"Volumele şi lichiditatea de la bursă locală nu sunt adecvate pentru o acţiune atât de valoroasă cum este cea a BCR."

Cât priveşte intenţia anunţată de SIF Moldova de a obţine aprobarea acţionarilor pentru a-şi vinde participaţia de 6% la BCR, Bruynseels a spus că pentru a exista o tranzacţie este nevoie şi de un cumpărător, iar acesta poate fi oricine şi "nu neapărat Erste".

"Dacă SIF Moldova obţine acordul acţionarilor pentru a vinde, nu înseamnă că Erste vrea să cumpere."

El a spus că discuţiile cu SIF-urile vor continua, menţionând că absenţa unui calendar de listare nu înseamnă "neapărat" că aceasta nu va mai avea loc vreodată.

Bruynseels a adăugat că decizia de splitare a acţiunii BCR adoptată de AGA luna trecută a fost ca urmare a solicitării SIF-urilor, acţiunile nou emise fiind o formă de dividend în condiţiile în care profitul pe 2010, de 55,4 mil. lei în RAS, a fost folosit pentru majorarea capitalului social.