BNR a respins propunerile Finanţelor de schimbare a conducerii CEC, Stamatian şi Micu vor fi nominalizaţi cu noi atribuţii

Autor: Razvan Voican 09.05.2011

Andrei Stamatian, 34 de ani, propus de Ministerul Finanţelor pentru a prelua postul de prim-vicepreşedinte al băncii de stat CEC Bank în locul lui Gheorghe Carabasan, nu a obţinut aprobarea BNR în condiţiile în care Carabasan avea în responsabilitate zone tehnice precum contabilitatea, iar autoritatea de supraveghere a considerat că Stamatian nu are experienţă, după cum afirmă surse bancare.

Astfel, Finanţele îl vor propune pentru a doua oară pe Stamatian cu rangul de prim-vicepreşedinte, însă de această dată având în aria de responsabilitate retailul.

În paralel, BNR a respins nominalizarea lui Andrei-Răzvan Micu, consilier al ministrului finanţelor Gheorghe Ialomiţianu, ca vicepreşedinte al CEC, în condiţiile în care acesta nu are deloc experienţă în domeniul bancar.

Şi Micu va fi propus pentru a doua oară, de data aceasta pentru un post de simplu membru al Consiliului de Administraţie.