Polonezii de Entreprise Investors investesc 2 mil.euro în Macon Deva

Autor: Roxana Pricop 10.05.2011

Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), fond de private equity administrat de compania poloneză Enterprise Investors (EI), a investit 2 milioane de euro în producătorul de mteriale de construcţie Macon Deva, companie pe care achiziţionat-o în 2006.

Capitalul de 2 milioane de euro va fi folosit pentru accelerarea dezvoltării companiei şi pentru implementarea planului de investiţii.

"După o perioadă de scădere abruptă a pieţei materialelor de construcţii, ne aşteptăm ca acest an să fie caracterizat prin stabilitate, depăşind rezultatele anului 2010. Vom utiliza capitalul injectat de acţionarul nostru pentru achiziţionarea de utilaje noi destinate îmbunătăţirii producţiei şi scăderii costurilor" a spus Marius Marin, CEO la Macon Deva.

Enterprise Investors a achiziţionat 100% din Macon Deva în anul 2006, iar în anul 2008 EI a majorat capitalul social al companiei pentru a finanţa achiziţionarea unui pachet majoritar în Simcor Grup, producător important de materiale de construcţii din Transilvania. În urma consolidării celor două mari grupuri, holdingul Macon şi-a întărit poziţia de lider pe piaţa producătorilor autohtoni de BCA, prefabricate din beton. Grupul Macon are în prezent peste 1000 de angajaţi.