Dacia pregăteşte super-Dusterul de 150 CP. Două au fost deja exportate

Autor: Bogdan Alecu 11.05.2011

Automobile Dacia a exportat în primul trimestru al acestui an două SUV-uri Dacia Duster echipate cu un nou motor de 2,0 litri şi 150 CP, potrivit unui raport al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA). Acesta este cel mai puternic model produs în istoria Dacia şi totodată este echipat cu cel mai mare motor din istoria companiei din Mioveni.

Cele două modele au fost exportate în luna februarie şi reprezintă cel mai probabil două modele de test.

Philippe Prevel, fostul şef al Renault Technologie Roumanie a confirmat anul trecut într-un interviu acordat ZF posibilitatea echipării SUV-ului Duster cu un motor mai puternic pe benzină proiectat special pentru piaţa rusă, însă nu şi pentru cea din România.

Totodată, în contextul în care Renault deţine în portofoliu un motor pe benzină de 2,0 litri şi 140 CP şi unul diesel de 2,0 litrişi 150 CP, există posibilitatea ca noua versiune a Duster să fie echipată cu un propulsor diesel şi nu unul pe benzină. În acest sens, oficialii Dacia nu au oferit niciun comentariu cu privire la noul Duster. În prezent cea mai puternică versiune a SUV-ului este cea cu motor diesel de 1,5 litri şi 110 CP.