Cum arată Renault Duster, versiunea "premium" a SUV-ului produs la Mioveni - galerie FOTO

Autor: Bogdan Alecu 12.05.2011

Noul Renault Duster se va îndepărta puţin de filozofia "low-cost" care a relansat constructorul de la Mioveni în 2004. Ruşii de la Forum Duster 4x4 au surprins în uzina AvtoFramos noul Renault Duster care va fi comercializat pe piaţa rusă începând cu acest an. la AvtoFramos sunt în prezent asamblate modele Logan din colecţii CKD importate de la uzina Dacia de la Mioveni.

Primele poze spion confirmă declaraţiile designerului şef al Renault, Laurens Van Den Acker, care la Salonul Auto de la Geneva vorbea despre o separare a gamei celor două mărci, indiferent dacă sunt sau nu realizate pe platforme comune - Dacia urmând să aibă un design mai nordic, corect, tipic german, în timp ce Renault va avea un caracter mai cald, mai latin.

Noul Renault Duster reprezintă prima evoluţie a SUV-ului, în prezent modelul fiind comercializat deja în Ucraina, dar prezintă aceleaşi trăsături ca şi Dacia Duster.

Noul Duster preia o serie importantă de elemente de interior de la noul Renault Sandero, prezentat în urmă cu câteva zile pe piaţa din Brazilia. Acesta are acum comenzi pentru deschiderea geamurilor amplasate pe portiere şi nu pe consola centrală, un nou sistem audio integrat de această dată care va putea fi înlocuit chiar şi cu un sistem de navigaţie. Singurul element premium care se pare că lipseşte în continuare este sistemul de climatizare automată, maşina fiind în continuare echipată cu un sistem clasic de aer condiţionat.

În condiţiile în care anul viitor marca Dacia va fi relansată în Marea Britanie, cel mai probabil noile elemente vor fi prezente şi pe o viitoare Dacia Duster.

Noul Renault Duster va fi echipat pentru piaţa rusă inclusiv cu noul motor pe benzină de 2,0 litri şi 140 CP, acesta fiind totodată şi cel mai puternic model realizat vreodată pe platforma lui Logan.