Flyer, prima tabletă a HTC, se vinde acum şi în România

Autor: Ştefan Vrabie 16.05.2011

HTC, al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din Asia, a lansat pe piaţa locală prima sa tabletă PC, HTC Flyer, cu preţuri începând de la 499 de euro.

Noua tabletă are un ecran tactil de 7 inchi, un procesor de 1,5 GHz, antenă internă GPS, senzori de lumină ambientală, busolă digitală, o cameră de 5 megapixeli în spate şi una de 3 în faţă ce poate fi folosită pentru apeluri video, iar conectivitatea se face prin Bluetooth 3.0, Wi-Fi sau Micro-USB. "Am primit reacţii pozitive la adresa HTC Flyer încă de la prezentarea acestuia în luna februarie şi suntem încântaţi să îl facem disponibil pe toate pieţele importante din zona EMEA, printre care şi România", a declarat Florian Seiche, preşedinte al HTC EMEA, precizând că tableta va fi disponibilă în două variante.

Varianta de HTC Flyer cu suport pentru 3G şi Wi-Fi are o memorie de stocare de 32 GB, care poate fi extinsă printr-un card microSD cu până la 32 GB, şi va avea un preţ de vânzare de 649 de euro. O a doua variantă va fi disponibilă pentru 499 de euro şi are conectivitate Wi-Fi şi memorie de 16 GB cu posibilitate de extindere. Ambele versiuni vor include HTC Flyer Magic Pen, compatibil cu tehnologia HTC Scribe, o alternativă la interacţiunea tactilă.

HTC Scribe este o tehnologie nouă care simplifică modul de preluare a notiţelor, de semnare a contractelor, desenarea sau chiar scrierea pe o fotografie sau pe o pagină web.