Revenirea vânzărilor de maşini se lasă aşteptată

Autor: Bogdan Alecu 16.05.2011

Vânzările de maşini au continuat declinul şi în luna aprilie, potrivit jucătorilor din piaţa auto, pentru cea de-a doua lună consecutivă, în ciuda demarării programului "Rabla" 2011 la finele lunii martie.

Luna trecută s-au vândut pe piaţa locală aproape 8.500 de autoturisme, în scădere cu 14% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce la nivelul primelor patru luni scăderea a ajuns la 13%, conform statisticilor jucătorilor din piaţă.

Mai mult, dacă în primele două luni ale acestui an piaţa încă era "pe plus", primăvara nu a adus nicio dezgheţare a vânzărilor, ci un recul al acestora, atât martie - când scăderea a fost motivată de întârzierea programului de casare - cât şi aprilie aducând noi scăderi, într-o perioadă în care în fiecare lună jucătorii din auto declară că "mai jos de atât nu se poate".

"Programul REMAT din acest an a demarat destul de târziu, astfel încât efectele sale nu sunt încă vizibile pe piaţa auto. Ne aşteptăm ca avansul să apară începând cu luna mai", a spus Fabrice Cambolive, administrator unic al Renault-Nissan România, care mai deţine funcţia şi de director comercial al Automobile Dacia.