Renault: Peste 50% din vânzările din acest vor fi către companii

Autor: Bogdan Alecu 17.05.2011

Creşterea vânzărilor către persoane juridice va inversa balanţa în favoarea firmelor în acest an, potrivit oficialilor Renault, peste jumătate din vânzările din acest an derulându-se prin intermediul vânzărilor de flote către companii.

Din vânzările Renault în primele patru luni ale acestui an, aproximativ 25% au reprezentat vânzările de vehicule comerciale conform statisticilor jucătorilor din piaţa auto. Din acest segment, în intervalul ianuarie-aprilie constructorul francez deţine o cotă de piaţă de 20 de procente potrivit declaraţiilor Dorei Pasăre, brand manager Renault.

Cota de piaţă a Renault a urcat în primele patru luni la 7,8%, faţă de 7,1% în aceeaşi perioadă a anului trecut. Marca franceză a înregistrat o scădere a vânzărilor de 7% în primele patru luni, în condiţiile unei pieţe care s-a micşorat cu 15%, în timp ce în aprilie Renault a avansat cu 1%.

Renault a lansat astăzi pe piaţa locală noul Megane CC Floride, ediţie limitată care va fi comercializată în numai 1.200 de exemplare la nivel european. Dintre acestea, 15 sunt destinate pieţei din România. Noul model are un preţ de aproximativ 25.000 de euro cu TVA inclus, iar două sunt deja comandate.