Şerban Toader a fost reconfirmat senior partner la KPMG

Autor: Mihaela Claudia Medrega 18.05.2011

Şerban Toader, 40 de ani, a fost reconfirmat pentru al doilea mandat în funcţia de senior partner al KPMG România şi Moldova, una din cele mai mari companii de audit şi consultanţă.

Toader a fost numit senior partner la KPMG începând cu anul 2007, după aproximativ 15 ani de activitate în cadrul firmei din România.

"În calitate de senior partner al KPMG în România şi Moldova, Toader coordonează guvernanţa şi strategia firmei, reprezintă interesele partenerilor şi ale companiei atât pe piaţa locală, cât şi la nivel internaţional", potrivit unui comunicat.

KPMG a realizat în anul financiar încheiat la 30 septembrie 2010 o cifră de afaceri de 34 mil. euro, în uşoară creştere faţă de anul anterior. Auditul continuă să fie principala linie de business a KPMG, cu o pondere de 55% din cifra de afaceri. Serviciile de consultanţă fiscală au continuat să crească, însă cea mai mare creştere, de aproximativ 35%, s-a înregistrat în cadrul serviciilor de consultanţă în afaceri.

Datele reflectă veniturile consolidate pentru toate companiile KPMG din România şi Republica Moldova pe standardele internaţionale de raportare financiară (IFRS). "Rezultatele bune pe care le avem sunt cu atât mai încurajatoare, cu cât ne aflăm într-o perioadă în care, în ansamblu, piaţa de consultanţă s-a restrâns", susţine Toader.

Pentru viitor, Toader este optimist cu privire la perspectivele companiei în România. "Climatul economic rămâne totuşi fragil şi este încă prea devreme să vorbim despre o redresare, cel puţin în cazul României. Cu toate acestea, KPMG a continuat să înregistreze rezultate performante pentru că am anticipat tendinţele pieţei şi ne-am adaptat serviciile pentru a răspunde nevoilor în schimbare ale clienţilor noştri, concentrându-ne în acelaşi timp şi asupra cerinţelor lor probabile viitoare." Toader este membru în Consiliul Director al KPMG pentru Europa Centrală şi de Est şi este vicepreşedinte al Consiliului Investitorilor Străini din România.


Cum arată businessul KPMG

KPMG oferă în România servicii de audit, asistenţă fiscală şi consultanţă în afaceri, incluzând servicii de restructurare şi asistenţă în accesarea de fonduri europene, unei largi game de entităţi atât din sectorul public, cât şi privat. Din conducerea locală a firmei fac parte 18 parteneri, unsprezece dintre aceştia fiind români. În România şi Republica Moldova, KPMG îşi desfăşoară activitatea în cadrul celor şase birouri din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Chişinău. Are peste 600 de angajaţi şi parteneri, atât români, cât şi străini. KPMG este prezentă la nivel internaţional în 146 de ţări şi are peste 140.000 de angajaţi în firmele membre din întreaga lume. Principalii competitori ai KPMG sunt ceilalţi jucători din grupul Big Four - PricewaterhouseCoopers, Ernst & Young şi Deloitte.