Prima tranşă după listare la FP: 7 mil. euro

Autor: Roxana Daniela Pricop 18.05.2011

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprie­tăţilor (ANRP) a emis titluri de conversie în cuantum de 56,4 milioane de acţiuni la Fondul Proprietatea (FP) de la reluarea procedurii din 2 mai, potrivit informaţiilor funrizate de ANRP.

La cotaţia de 0,51 lei/titlu de ieri, acţiunile nou emise valorează 29,2 mil. lei (7,1 mil. euro). Teoretic, începând de luni, 2 mai, ANRP reluat procesul de conversie în acţiuni FP a titlurilor de despăgubire după aproape patru luni de pauză, însă abia ieri Depozitarul Central, instituţia care ţine registrul acţionarilor FP, a început să transfere acţiuni din contul Finanţelor în contul foştilor proprietari. Valoarea celui mai mare titlu de conversie din cele procesate până în acest moment, emis de ANRP, este de 7,28 milioane de acţiuni, calculat la preţul mediu ponderat de 0,6176 lei/acţiune.

"Speculatorii reacţionează primii la veştile sau infor­maţiile venite dinspre ANRP sau Depozitarul Central, pentru că se aşteaptă să apară pachete suplimentare de acţiuni în piaţă", a spus Mihai Chişu, broker la IFB Finewst.