Nu ştii cât e şpaga? Estonienii realizează o aplicaţie online care te anunţă unde şi cât se dă şpagă - Bribespot

Ziarul Financiar 22.05.2011

Bribespot este un serviciu Web, aplicaţie pentru dispozitive Android şi în curând telefoane iPhone, prin intermediul căreia poţi raporta locaţiile vizitate în care ai fost pus în situaţia de a da şpagă, scrie Go4It.

Harta generată prin contribuţia utilizatorilor te poate ajuta să vezi unde sunt locaţiile în care s-a dat mită recent, cât au fost nevoiţi să plătească cei implicaţi şi de ce.

Cei care au vizitat ţări est-europene şi chiar unele regiuni din ţara noastră sunt bine familiarizaţi cu obiceiul de a da, dar mai ales de a lua mită, devenit un adevărat mod de viaţă pentru cei care îl practică.

Funcţia de etichetare a locurilor unde se ia mită, împreună cu descrieri detaliate pentru fiecare din cazurile raportate, ar putea fi de folos autorităţilor interesate să lupte împotriva acestui fenomen, sau măcar să-i descurajeze pe cei obişnuiţi de prea mult timp să ia mită, de teama că indiciile lăsate în urmă de cei păţiţi vor îndemna autorităţile să ia măsuri împotriva lor. Citiţi mai multe despre aplicaţia online Bribespot pe www.go4it.ro.