Şeful France Telecom: Am putea vinde în Austria şi Portugalia, unde suntem acţionari minoritari. Nicio referire la România

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 25.05.2011

Grupul France Telecom ar putea într-un final să-şi vândă pachetele de acţiuni minoritare pe care le deţine la operatori din Austria şi Portugalia a declarat Stephane Richard, CEO al companiei franceze, potrivit Wall Street Journal.

"Avem pachete minoritare şi în Austria şi în Portugalia. Nu le vom vinde neapărat dar nu este în interesul nostru să păstrăm pentru totdeauna aceste active", a spus Richard.

Şeful France Telecom nu a făcut în acest context nicio referire la operaţiunile din România, despre care directorul financiar al grupului anunţase la începutul lunii mai că intră de asemenea în evaluare, cu posibilitatea de ajustare a pachetului de acţiuni, sau de creare a unui parteneriat cu alt operator sau, în cel mai rău caz, de exit.

Compania va face publice mai multe detalii despre această evaluare săptămâna viitoare, când va avea loc la Paris o întâlnire cu investitorii.