Băsescu critică dur ministerele Finanţelor, Muncii şi Internelor: taie frunze la câini

Autor: Iulian Anghel 26.05.2011

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat astăzi la Radio România Actualităţi că sunt trei ministere care" stau pitite" din punctul de vedere al reducerii numărului de personal şi că o mulţime de funcţionari stau prin birouri şi taie frunze la câini.

"Ministerul de Finanţe nu a făcut nicio reducere de personal în afară de plecările naturale. La Ministerul de Interne toată lumea spune că avem nevoie de poliţişti... Da, să mărim numărul de poliţişti, dar uitaţi-vă ce este în inspectorate (...) Nu au nimic de a face cu ordinea şi siguranţa, eu această zonă o vizeze".

Preşedintele a spus că se aşteaptă ca şefii din MAI să vină cu propuneri de restructurări care să înceapă tot cu şefii de post, dar că acest lucru nu va merge.

"Şi-au dat salarii de merit la vârful instituţiilor şi peste două luni (ei cred că - n.n.) vine cineva să le suplimenteze bugetul. Aici greşesc. România nu-şi pierde credibilitatea în privinţa angajamentului privind deficitul bugetar de dragul unor şefi din poliţie".

Potrivit şefului statului, în prezent firmele au posibilitatea să raporteze electonic la Ministerul de Finanţe şi totuşi: "Văd că ţinem acelaşi număr de doamne şi domni. Nu merge aşa că nu de asta am plătit informatizarea. Cei care taie frunze la câini trebuie să-şi vadă de alt job".

Preşedintele a mai apreciat că CAS se va reduce atunci când toată lumea va plăti taxele.

Potrivit preşedintelui, România este departe de a avea o fiscalitate (totală) ridicată, dar statul nu are bani pentru că sunt mulţi care încearcă să păcălească fiscul.