Andreea Paul Vass a fost numită ambasadoarea IMM-urilor din România de către Comisia Europeană

Autor: Mirabela Tiron 26.05.2011

Andreea Paul Vass, consilierul economic al premierului Emil Boc, a fost numită ambasadoarea IMM-urilor din România de către Comisia Europeană.

Un ambasador al întreprinderilor mici şi mijlocii va verifica aplicarea corectă a legislaţiei UE privind IMM-urile şi se va asigura că politicile la nivel naţional, regional şi local sunt favorabile întreprinderilor.

Antonio Tajani, vicepreşedintele Comisiei Europene, a inaugurat astăzi o nouă reţea de ambasadori ai IMM-urilor în statele membre la un eveniment desfăşurat la Budapesta. Ambasadorii IMM-urilor vor sprijini micile întreprinderi să se concentreze asupra principalei lor misiuni, aceea de a crea locuri de muncă şi de-a se dezvolta.

Politica elaborată de Comisia Europeană pentru IMM-uri, SBA, are ca obiectiv încurajarea dezvoltării de afaceri proprii. Prin această politică se propun soluţii pentru problemele legate de plăţile întârziate sau accesul la procedurile de achiziţii publice. Statele membre redus costurile şi durata înfiinţării unei societăţi de la 12 zile şi 485 de euro în 2007 la 7 zile şi 399 euro în 2010.