Zynga, reţea de jocuri sociale, se va lista pe bursă

Autor: Ştefan Vrabie 26.05.2011

Zynga, companie specializată în jocuri de pe reţelele de socializare şi creatorul Farmville de pe Facebook, va depune săptămâna aceasta o ofertă publică iniţială, scrie agenţia de presă Reuters.

Compania a angajat firma Goldman Sachs pentru a fi în rândul bancherilor care vor conduce oferta. Potrivit surselor apropiate situaţiei, oficialii sunt foarte nerăbdători, în special datorită debutului exploziv al companiei LinkedIn.

Compania Zynga ar putea depăşi preţul de 10 miliarde de dolari, datorită faptului că acţiunile LinkedIn s-au dublat în prima zi de tranzacţionare, accentuând astfel cererea imensă pentru ofertele publice iniţiale a companiilor de internet.

LinkedIn a fost prima companie americană importantă de social networking care a testat dorinţa investitorilor pentru companiile de social media precum Facebook, Groupon sau Twitter, care sunt aşteptate să se lanseze pe bursă în lunile care vor urma. Compania are mai mult de 50 de milioane de utilizatori activi pe zi şi peste 215 milioane pe lună, fiind cea mai mare şi mai activă reţea de jocuri sociale de pe internet.