Cine sunt cei 600 de tineri manageri care vor conduce România

Autor: Adelina Mihai 29.05.2011

Şi-au început cariera în anii '90, au până în 40 de ani, conduc afaceri de câteva zeci sau chiar sute de milioane de euro şi s-au făcut remarcaţi în mediul de business prin deciziile luate.

Revista BUSINESS Magazin lansează astăzi cea de-a şasea ediţie a catalogului "100 Tineri Manageri de Top", care prezintă poveştile de succes ale executivilor şi antreprenorilor tineri care au reuşit să treacă cu bine peste cei doi ani de recesiune. Ei sunt cei care vor ajuta la stabilizarea şi creşterea economiei, iar deciziile lor îşi vor pune amprenta pe soarta a câtorva sute sau chiar mii de salariaţi.

În fiecare an, publicaţia prezintă câte 100 de poveşti de viaţă ale tinerilor manageri, români sau expaţi, care lucrează în servicii financiare, IT&C, pieţe industriale sau pieţe de consum. Dacă unii dintre ei au lucrat toată viaţa în aceeaşi companie, alţii au ales calea antreprenoriatului sau au schimbat industrii. Spre deosebire de tinerii manageri din vestul Europei, care s-au format pe o piaţă deja matură, managerii români au început pe poziţii de entry-level în industrii pornite de zero. Cei care lucrează în bănci spun că au fost nevoiţi să se mute în Bucureşti (pentru că nu existau sucursale în ţară) încă de pe vremea când nu se făceau tranzacţii cu valută. Experienţa acumulată îi plasează acum pe listele scurte ale head-hunterilor. Aproximativ 15% dintre cei 500 de manageri din ediţiile anterioare ale catalogului au fost promovaţi, fie în interiorul firmei, fie în străinătate sau în altă companie.