Samsung vrea să vadă iPhone şi iPad în lucru, în scandalul brevetelor

Autor: Anca Dumitrescu 30.05.2011

Samsung Electronics vrea să obţină un ordin judecătoresc prin care Apple să fie obligată să dezvăluie modelele iPhone şi iPad aflate în fază de dezvoltare, pentru a se putea apăra de acuzaţiile că ar copia produsele acestei companii, transmite Bloomberg.

Potrivit documentelor depuse la un tribunal din San Jose, California, reprezentanţii Samsung vor să vadă versiunile finale ale iPhone şi iPad, pentru "a evalua dacă există posibilitatea unei confuzii" între produsele celor două companii care sunt lansate pe piaţă în aceeaşi perioadă.

Samsung cere Apple să prezinte modelele până pe 13 iunie.

Solicitarea are loc la o lună după ce Apple a cerut un ordin judecătoresc prin care compania sud-coreeană să prezinte produsele pe care nu le-a lansat încă.

Acţiunea Samsung face parte dintr-o dispută juridică între cele două părţi, începută în aprilie, atunci când Apple a susţinut că produsele Galaxy ale companiei sud-coreene copiază tehnologia şi designul iPad şi iPhone.

Samsung trebuie să compare aparatele aflate în dezvoltare, în condiţiile în care producătorul iPad este probabil să ceară justiţiei să interzică Samsung vânzarea viitoarelor produse, se arată în documentele depuse la tribunal.