Grupul France Telecom ţinteşte un profit operaţional mai mare în 2013

Autor: Mediafax 31.05.2011

France Telecom a anunţat obiective financiare pentru următorii patru ani, inclusiv investiţii majore în reţea, creşterea uşoară a veniturilor şi majorarea profitului operaţional, pentru a calma temerile privind nivelul ridicat al bazei de costuri şi intensificarea competiţiei pe piaţa franceză.

Grupul, al patrulea operator telecom din Europa după capitalizare, a descris două faze distincte ale programului: investiţii majore în reţea, o uşoară majorare a veniturilor şi profit operaţional stabil până în 2013, urmată de o perioadă de costuri mai reduse ale reţelei şi profituri operaţionale mai mari până în 2015, potrivit Reuters.

France Telecom, prezent şi în România prin brandul Orange, a anunţat că profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) se va stabiliza în 2013 la un nivel mai ridicat decât în acest an, iar ulterior va creşte.

Chiar dacă nu s-a angajat în privinţa dividendelor pentru 2013 şi perioada următoare, grupul a afirmat că se aşteaptă la un dividend stabil în viitor. Acţiunile France Telecom au avut anul trecut o evoluţie mai slabă decât cele ale Telefonica Spania sau Deutsche Telecom.