Nokia a revizuit în scădere estimările referitoare la vânzările din T2

Autor: Mediafax 31.05.2011

Nokia a revizuit marţi în scădere estimările referitoare la vânzările din trimestrul al doilea, relatează Reuters. La ora 12:30 GMT, acţiunile Nokia erau în scădere cu 13,2%. Compania finlandeză anticipează că vânzările din trimestrul al doilea vor fi sub estimarea anterioară de 6,1 mld. euro - 6,6 mld. euro, din cauza livrărilor sub aşteptări şi a preţurilor medii de vânzare mai mici.

Nokia, cel mai mare producător de telefoane la nivel mondial în funcţie de volum a adăugat că nu este potrivit să furnizeze ţinte anuale pentru 2011. Compania îşi reformează afacerile în domeniul telefoanelor prin adoptatea softului Microsoft în locul platformei Symbian, în condiţiile în care vrea să îşi crească competitivitatea pe piaţa smartphone. Cota de piaţă a Nokia pe segmentul smartphone a scăzut puternic în ultimii câţiva ani în favoarea Apple şi a altor producători.

Avertismentul Nokia are loc la o lună după ce Nokia a anunţat că va restructura 7.000 de posturi şi va externaliza divizia producătoare a softului Symbian, pentru a reduce costurile. Compania este prezentă şi în România, cu o fabrică de telefoane mobile la Jucu, în apropiere de Cluj-Napoca.