Dominique Strauss-Kahn va pleda nevinovat în cursul audierii de luni

Autor: Mediafax 06.06.2011

Dominique Strauss-Kahn intenţionează să pledeze nevinovat, luni, la acuzaţiile de agresiune sexuală care i se atribuie, în cursul unei audieri la instanţa penală din New York.

Audierea urmează să înceapă la ora 9.30 (16.30, ora României), iar fostul director FMI urmează să ia cuvântul scurt timp pentru prima dată după arestarea sa pe 14 mai.

Strauss-Kahn este consemnat la domiciliu din 20 mai, după ce a depus o cauţiune de un milion de dolari şi a oferit garanţii de cinci milioane de dolari.

Fostul director FMI a respins cu cea mai mare fermitate acuzaţiile de tentativă de viol şi agresiune sexuală împotriva unei cameriste a Hotelului Sofitel din Manhattan.

Avocaţii săi, Benjamin Brafman şi William Taylor, au anunţat că Strauss-Kahn va pleda nevinovat în cursul audierii de luni.

După citirea celor şapte capete de acuzare - referitoare la tentativă de viol, agresiune sexuală şi sechestrare -, judecătorul Michael Obus îl va întreba pe Strauss-Kahn dacă pledează vinovat sau nevinovat. Dacă ar pleda vinovat, ceea ce este foarte improbabil, nu va mai avea loc niciun proces, iar fostul director FMI va negocia cu judecătorul pedeapsa. Citiţi mai mult despre procesul lui Dominique Strauss Kahn pe www.mediafax.ro