Proprietarii America House caută chiriaşi pentru două etaje şi au reînnoit o parte din contracte

Autor: Cristi Moga 08.06.2011

Francezii de la AEW Europe, care au cumpărat în 2007 pentru 120 mil. euro clădirea de birouri America House din Bucureşti, caută chiriaşi pentru două etaje din clădire, cu o suprafaţă cumulată de 3.400 mp, reprezentând 12% din suprafaţa imobilului, şi a desemnat firma DTZ Echinox agent exclusiv pentru ocuparea spaţiilor lăsate libere de operatorul de telefonie mobilă Cosmote.

Clădirea a fost dată în folosinţă în 2006, astfel că o bună parte din contracte urma să expire în 2011, ţinând cont de o durată medie a închirierilor de cinci ani. S&T (3.000 mp), Ţuca Zbârcea & Asociaţii (2.200 mp), Ericsson, Mastercard şi Cisco şi-au reînnoit contractele pe perioade cuprinse între trei şi opt ani.

"Chiria contractuală pentru spaţiile de birouri din America House urmăreşte tendinţa pieţei pentru perimetrul central (CBD) şi se situează, în medie, la 19 euro/mp", spune Emmanuel Gluntz, director asset management Central Europe al AEW Europe.

În aceste condiţii, la un grad de ocupare de 100%, clădirea ar putea genera venituri anuale din chirii de circa 6,3 mil. euro, respectiv 5,2% din valoarea de achiziţie. AEW Europe mai deţine în România proiectul European Retail Park din Târgu-Mureş.