Planul de reorganizare a magazinelor Stone Creek a fost aprobat de judecător

Autor: Cristina Cuncea 08.06.2011

Planul de reorganizare a companiei Mexxem, proprietarul magazinelor Stone Creek, aflată în insolvenţă din luna septembrie, a fost confirmat de judecătorul sindic, urmând să fie implementat din această lună, a anunţat Casa de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al firmei.

Planul se întinde pe o perioadă de trei ani şi prevede continuarea activităţii, prin păstrarea salariaţilor existenţi, deschiderea de noi magazine şi continuarea comerţului în cadrul magazinului on-line. În cadrul planului de reorganizare, conform programului de plăţi, se prevede achitarea sumei totale de peste 9,7 milioane de lei creditorilor înscrişi în tabelul definitiv de creanţe plus datoriile curente care vor rezulta din implementarea planului de reorganizare a activităţii.

Totalul pasivului potrivit tabelului definitiv de creanţe este de 39,3 milioane de lei. În anul 2010 societatea a avut o cifră de afaceri de 36,7 milioane de lei, iar pentru anul 2011 Mexxem vizează deschiderea unui magazin nou, dar şi închiderea probabilă a unui număr de încă două magazine, având ca efect reducerea costurilor cu salariile şi chiriile.

Compania cu capital românesc Mexxem a fost înfiinţată în 1995. Ulterior, reţeaua de magazine Stone Creek a fost redusă la 20 de unităţi, fiind disponibilizate 50 de persoane.