Un prorector de la ASE a fost numit primul profesor KPMG din România

Autor: Adelina Mihai 08.06.2011

Pavel Năstase, 59 de ani, prorector în cadrul Academiei de Studii Economice (ASE), a fost numit primul profesor KPMG din România, în cadrul unui parteneriat prin care universitatea şi firma de audit şi consultanţă KPMG vor realiza proiecte în domeniul financiar- contabil. Profesorul Năstase predă la Catedra de Informatică şi Gestiune, în cadrul disciplinelor precum Bazele Tehnologiei Informaţiei, Sisteme de Gestiune a Bazelor de Date, Tehnologia Aplicaţiilor Web sau Managementul informaţiei financiar-contabile. Totodată, Cătălin Albu, conferenţiar universitar doctor în cadrul ASE, a primit titlul de KPMG "Fellow" (bursier cu titlu academic, care face cercetare- n.red.).

Academia de Studii Economice este una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ de pe piaţa locală, care şcolarizează în prezent circa 34.000 de studenţi şi care are 800 de cadre didactice.

KPMG este una dintre companiile membre ale gigantului în audit şi consultanţă Big 4 (care mai cuprinde Deloitte, Ernst&Young şi PricewaterhouseCoopers), care a avut o cifră de afaceri cumulată de 34 de milioane de euro anul trecut prin intermediul companilor KPMG Tax, KPMG Romania, KPMG Audit, KPMG Lichidare şi KPMG Trustee.

În SUA, Fundaţia KPMG a încheiat primele parteneriate educaţionale de acest tip încă din anul 1974, în prezent existând 51 de profesori care deţin titlul de "Profesor KPMG".